Om Apple Hotel

Apple Hotel

Välkomna till Apple Hotel. Ett trestjärnigt hotell med bekväma rum, en vacker innergård, en utomhuspool som hålls öppen under hela sommaren och mycket historia viskandes mellan väggarna. En oas för dig som vill komma undan den ständiga stadsstressen och koppla av i en lugn miljö, men ändå värdesätter närheten till centrums puls. 200 meter från vår ingång kan du smidigt hoppa på spårvagnen för att sedan befinna dig i stan på mindre än 15 minuter.

Apple Hotel har 116 rum i olika storlekar. Vårt hotell passar därför alla, oavsett om du är i Göteborg för arbete eller nöje. Vi har mindre rum för dig som reser ensam i arbetet. Vi har också större rum för familjer som söker ett hotell i Göteborg med närhet till Liseberg och andra attraktioner. Vi välkomnar även företag som behöver en lämplig plats för ett kommande möte eller en konferens av varierande slag.

Att göra på Apple Hotel

På Apple Hotel finns det alltid något att göra. Under sommaren står vår pool i fokus där du kan njuta av en härlig miljö för såväl umgänge som avkoppling. Eller varför inte utmana en annan hotellgäst på ett parti Boule?

Inne på hotellet finns det också gott om sköna sittgrupper och givetvis vår bar som serverar goda drycker av olika slag. Där kan ni även spela till ett parti biljard eller en omgång dart. Utöver det finns även en bastu och ett mycket välutrustat gym för den rastlöse.

Vår historia

Hotellet öppnade upp portarna för sina första gäster under slutet av 60-talet och då i sann amerikansk motellanda. Runt hela anläggningen byggdes parkeringsplatser för de som checkade in så att alla kunde gå rakt in på sina hotellrum utan att behöva passera lobbyn. Då fanns också servicebutik, bastu, pool, roulettbord och en stor restaurang med dansgolv där gästerna dansade till livemusik på kvällarna.

Sedan dess har hotellet huserat många gäster och däribland Rod Stewart och gitarrlegenden Jimi Hendrix som bodde i nuvarande rum 3020. Detta efter att ha släppts ur häktet där han suttit omhändertagen för att ha slagit sönder det hotellrum han tidigare bott i på ett annat hotell här i Göteborg. Rod i sin tur avnjöt en bit mat i vår restaurang och valde en lugnare vistelse.

Policy

Apple Hotell & Konferens är ett familjärt och mångsidigt hotell som satsar stort på att etablera sig som det bästa och mest prisvärda trestjärniga hotellet i Göteborg. Hotellet har i dagsläget 116 rum till uthyrning och ett flertal konferensrum i olika storlekar för både mindre möten och större konferenser. Vi arbetar ständigt för att bli ännu bättre och håller oss uppdaterade för att följa med i den ständiga pågående utvecklingen.

Här kan du läsa om vår miljöpolicy samt hur vi hanterar GDPR.

Boka direkt online