Att göra utanför Apple Hotel

När ni är i Göteborg och bor på Apple Hotel vill ni säkert ha lite tips och idéer på vad ni kan hitta på för aktiviteter och utflykter. Nedan har vi samlat några tips på lite av varje.

Dessutom finns det mer information på www.goteborg.com, www.liseberg.se och Uppleva & göra (partille.se).

För dig som vill gå på museum

I Göteborg finns det ett par olika museum för den intresserade att besöka. Här finns både Naturhistoriska museet, textil- och designmuseet Röhsska samt Göteborgs Konstmuseum som fått tre stjärnor tilldelade av sig i Michelin Green Guide.

För att nå dessa museum tar du enklast spårvag- nen från hållplatsen vid hotellet. För att komma till Röhsska och konstmuseet tar du linje nummer 5 och går av på Valand. För att komma till Naturhistoriskamuseet väljer du istället spårvagn nummer 1 och går av på Linnéplat- sen.

Vill du kombinera alla dessa tre museum på en dag är det enkelt att åka emellan dessa museer, fråga receptionisten så visar hon hur du ska åka. Passa också på att be om tips var du kan äta lunch eller ta en fika längs med vägen. När du sedan börjar bli trött och behöver vila eller om magen kurrar tar du spårvagnen tillbaka till hotellet där middagen väntar

För den shoppingsugna

För den shoppingsugna är de flesta butiker samlade i samma område kring Brunnsparken och Kungsgatan.

För att komma dit tar du spårvagnen, båda linjerna som avgår från Kaggeledstorget tar dig till hållplat- sen Brunnsparken. Väl där är du i närheten av både Nordstan, Arkaden, NK och alla butiker som ligger längs med Kungsgatan.

En trevlig gata att söka dig till dig till när du blir sug- en på en fika eller lunch är Magasinsgatan. Här kan du njuta av Göteborgs bästa kaffe på Da Matteo eller en bit mat på någon av de härliga restauranger som ligger längs med gatan. På Magasingatan hittar du också ett gäng trevliga butiker att kolla i. Får du tid över rekommenderar vi dig också att ta en tur till Haga. Di kommer du med spårvagn nummer 1 och går av på Järntorget. När du shoppat färdigt är det bara att ta linje 1 eller 5 tillbaka till hotellet för att avnjuta kvällens middag.

För dig som vill se dig omkring

Det finns vissa platser och byggnader som du inte får missa när du besöker Göteborg. Några av dessa är Feskekôrka, stadsdelen Haga, vår huvudgata Avenyn där du hittar statyn av ett av Göteborgs landmärken Poseidon och Vasastans vackra arkitektur.

Vårt förslag är att du börjar med att ta Spårvagn nummer 5 till Berzeliigatan, framför dig har du nu Poseidon ovanför backen. Sväng sedan höger när du når statyn och du har hela Avenyn framför dig. Spatsera ner till Valand och sväng sedan vänster och följ allén som tar dig igenom Vasastan och dess vackra byggnader och gamla landshövdingshus. På din högra sida ser du nu Haga kyrkan och på din vänstra sida kommer sedan Haga Nygata. För att läsa mer om vad du inte får missa där så plocka upp tipset ”En dag i Haga”.

Efter du spatserat genom Haga når du Järntorget gå nu över spårvagnsspår och älven så ser du Feskekôrka. Feskekôrka är ett mycket bra ställe att stanna till på för att dels äta en god bit mat men också uppleva något genuint Göteborgskt. När du sett och allt och dina fötter behöver vila tar du spårvagnen tillbaka till hotellet och kvällens middag.

En dag i Haga

Haga är en av de äldsta och bäst bevarade plat- serna när det gäller arkitektur i Göteborg. Här blandas gamla byggnader och kullerstensgator med moderna klädmärken, antikvariat, inredningsbutiker, caféer med mera. För att komma hit tar du spårvagn nummer 1 från hotellet och går av på hållplatsen Järntorget.

Ett par ställen som vi vill tipsa om som är väl värda ett besök är Café Husaren och Olivolja etc. Café Husaren är ett välkänt och populärt café vars enorma kanelbullar nästan blivit synonyma med Göteborg. För den fikasugna är detta café ett måste!

På Olivolja etc. hittar du fantastiska oljor, vinäger, pasta med mera. Ett måste är att låta personalen tappa upp någon av de underbara olivoljorna på flaska innan du går därifrån. Längs med gatan hittar du flera underbara butiker och antikvariat, besök dom alla om du orkar och kan. Kombinera gärna detta tips med att besöka välkända turistmål runt omkring i Göteborg så som Feskekôrka.

För barnfamiljen

I Göteborg finns mer att upptäcka än bara Liseberg även om platsen är en favorit för många av oss i Göteborg.

För de allra minsta finns Alfons Åbergs Kulturhus. För den som gillar djur eller att experimentera rekommenderar vi Universeum med dess regnskog och stora rymd- och experimentavdelning. Inte att förglömma är också JumpYard som ligger granne med hotellet.

Liseberg är Nordens största nöjespark och ligger cirka 15min med spårvagn från hotellet, linje num- mer 5 går faktiskt hela vägen dit. Linje nummer 5 tar dig också till Universeum där du går av på hållplatsen Korsvägen. För att komma till Alfons Åbergs Kulturhus tar du spårvagn nummer 1 till centralstationen och precis på andra sidan kanalen ligger entrén.

JumpYard är en trampolinpark som ligger cirka 5min promenad från hotellet. När alla barn (och vuxna) fått leka av sig tar ni bara spårvagnen tillbaka till hotellet. Här dukas det se- dan upp middag. För den som vill sitta kvar i lobbyn en stund finns det möjlighet att låna brädspel och kortlek från receptionen.

För kompisgänget

När Liseberg är öppet är det en given plats att besöka då här både finns skicklighetsspel att tävla i och attraktioner att åka samt mat och dryck att njuta av under dagen. Hit kommer ni genom att ta spårvagn nummer 5 till hållplatsen Liseberg.

En annan upplevelse som blivit populär är ”Escape House”. Detta koncept går ut på att ni som gäng blir inlåsta i ett rum där ni behöver samarbeta för att ta er ut igen. Vi rekommenderar er att testa Escape House Göteborg som ligger på Stortoppsgatan 3, hit kommer ni enkelt med spårvagn och buss. Kontakta receptionen som hjälper dom er att hitta.

Bakom centralstationen ligger en inomhus gokart- bana som är ett måste att besöka för den tävlings- inriktade. Ta spårvagn nummer 1 till centralstationen och gå igenom hela huset, ta sedan höger och gå rakt fram så ser ni huset där gokartbanan ligger. Vill ni stanna på hotellet så finns det en trappa ner från receptionen både ett biljardbord och en darttavla för er att låna helt utan extra kostnad. Det finns också både brädspel och kortlek att låna i receptionen.