Vårt miljöarbete

Miljön är viktig för både oss och våra barn! På Apple Hotel arbetar vi för att ständigt minska vårt avtryck på planeten.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Det känns inte alltid som att min lilla påverkan i vardagen gör någon skillnad, men tillsammans kan våra små åtgärder påverka stort!

På Apple Hotel samlas många människor. Här förbrukar vi både energi och vatten, äter mat och gör val i vardagen som påverkar miljön. Tillsammans kan vi arbeta för att minska mängden sopor, öka sorteringen av avfallet, minska matsvinnet, minska energi- och vattenförbrukning m.m.

Miljödiplom

Apple Hotel är miljödiplomerade av Göteborgs Stad enligt Svensk Miljöbas riktlinjer. Diplomet är giltigt till 30/6 2017 och innebär att vi har ett mijlöledningssystem och bedriver ett konsinuerligt arbete för att minska vårt avtryck på miljön. Varje år genomförs sedan en omdiplomering för att säkerställa att vi hela tiden fortsätter arbeta mot våra uppsatta mål.

Här är några sätt på vilka vi tillsammans kan bidra till ett minskat avtryck på miljön

  • Använd din handuk mer än en gång! Lägg den på golvet i badrummet om du vill att vi byter den, låt den hänga om du kan tänka dig att använda den en dag till.
  • Använd inte mer vatten än nödvändigt! Märker du att en kran eller toaletten står och rinner, så meddela receptionen.
  • Släck lamporna och stäng av TVn när du lämnar hotellrummet.
  • Ta gärna för dig flera gånger av våra bufféer, men ta inte mer än du kan äta. Vi vill slänga så lite mat som möjligt.
  • Vi har redan minskat på engångsartiklarna i restaurangen. Tänk på att pappersmuggarna finns för dig när du är på väg någon stans. Sitter du på hotellet, så ta en porslinsmugg!
  • Ta inte fler servetter till maten än vad du behöver!
  • Har du sopor som kan sorteras, t.ex. pet-flaskor, glasburkar, tidningar eller metall, så ställ det gärna bredvid papperskorgen på rummet. På det sättet kan de som städar rummet enkelt sortera detta.
  • Kom gärna med tips på hur vi tillsammans kan bli ännu bättre på att arbeta för miljön!

 

Dela på...