Om oss

Apple Hotel ett av Sveriges första motorhotell

År 1952 öppnade IC sitt första motorhotell i Njurunda söder om Sundsvall. Att äga bil och ha det som huvudsakligt färdmedel i svenska hem blev under denna tid mer och mer populärt detta ledde till att fler motell så småningom öppnades runt omkring Sverige. Ett av de motellen är det som idag är Apple Hotel.

Hotellet öppnade under slutet av 60-talet och byggdes i sann amerikansk motellanda. Runt hela hotellet byggdes parkeringsplatser så att man kunde parkera bilen och gå rakt in på hotellrummet utan att passera genom lobbyn. På hotellet fanns både en servicebutik, bastu, pool, roulettbord och en stor restaurang med dansgolv där gästerna dansade till livemusik på kvällarna.

Genom åren har hotellet huserat många gäster bland annat både Rod Stewart och gitarrlegendaren Jimi Hendrix. Jimi bodde här efter att häktet i Göteborg tagit hand om honom först då han slagit sönder ett rum på ett annat hotell här i Göteborg. Rod avnjöt en bit mat i vår restaurang och Jimi bodde i det som är nuvarande rum 3020. I detta rum har det även en gång i tiden varit en frisersalong.

Efter att ha haft lika olika namn genom åren heter nu detta hotell Apple Hotel och det har det gjort sedan Sverige ”grävde guld i USA”. Hotellet har 116 rum i olika storlekar och passar både dig som reser ensam i arbete eller med tillsammans med hela familjen. Dansgolvet är tyvärr borta men poolen finns kvar och den har fått sällskap av en boulebana i vår trädgård. På hotellet finns också både gym, bastu och gott om parkeringsplatser i sann motellanda.  

Hjärtligt välkomna till Apple Hotel!

 

Reportage om Apple (dåvarande OK motorhotell) som gjordes av Bila och Vila.
Titta och njut!

 

Dela på...