Sommar i Göteborg!

Sommaren är här och i Göteborg finns det massor att göra! Här är våra tips på vad man kan hitta på! Du bor bekvämt och prisvärt på Apple Hotel, bara några minuter med spårvagnen från stan!

Turista i sommarstaden Göteborg

I Göteborg finns det mycket att se och från Apple Hotel tar du dig in till centrum med spårvagnen på strax under 15 minuter! I centrum kan du strosa runt bland folk och affärer, shoppa eller bara sitta med en kaffe och njuta av dagen. I områden som Vasastan eller Haga finns många caféer och längs med kanalen går det att sitta i någon av parkerna och njuta av solen. Vid operan finns fina stråk längs med vattnet, likaså utanför Feskekôrkan, som ju bara måste upplevas. En fin utsikt över staden fås på Ramberget, dit det både går att gå och köra upp, eller på Skansen Kronan. I stan finns också många möjligheter till sightseeing genom att åka med stadståget, sightsee-bussen, paddanbåtarna i kanalen eller varför inte hyra en cykel eller segway!

Utomhusaktiviteter

Inte långt från Apple Hotel ligger friluftsområdet Delsjön. Här finns både en sjö med badstrand, löparspår, skog att vandra i, golfbana, frisbeegolf och mycket mer. En självklar aktivitet i Göteborg är ett besök på Liseberg, Nordens största nöjespark! Här finns något att göra för både stora och små. Årets nyhet är Helix, en bergochdalbana som tar dig runt i upp till 100 km/h! Boka Lisebergspkaetet på Apple Hotel och få inträdesbiljetter till Liseberg i priset!

I västra Göteborg ligger Slottsskogen, en stadspark med både ängar, skog och en liten djurpark som är öppen dygnet runt för allmänheten och inte kostar något. Här kan du promenera på dagen, leka på den stora lekplatsen eller kanske avsluta dagen med en grillning. Intill ligger även Botaniska Trädgården, som är en upplevelse av blommor! Och tycker du om blommor ska du inte missa en promenad i Trädgårdsföreningen inne i centrum. Här finns rosträdgården med många olika sorters rosor.

Inomhusaktiviteter

Skulle vädret svika, så rekommenderar vi en dag på Universeum, som ligger intill Liseberg. Här finns djur och natur, experimentverkstad och en riktig regnskog där djuren lever fritt! Äventyr för hela familjen hela dagen! Boka Universeumspaketet på Apple Hotel och få inträdesbiljetter till Universeum i priset!

Det finns många museer runtom i centrum. Kanske en promenad upp till Naturhistoriska muséet intill Slottsskogen sitter fint eller Konstmuseet, Stadsmuseet m.fl. En bit utanför stan ligger Volvomuseet, som är ett populärt turistmål (dock har det stängt under sommarsemestern) och en bit ut på Hisingen ligger Aeroseum, ett underjordiskt flygupplevelsecenter.

Havet och skärgården

Göteborg ligger vid havet och det är inte långt till klipporna och vågorna! Ta en dag med bad och sol vid klipporna eller kanske åk ut till någon av öarna utanför stan. Några öar går det att köra till med bil, medan andra traffikeras av kollektivtrafik - alltså med båtar som tar samma biljetter som spårvagnen!

Bo bekvämt och prisvärt på semestern

Apple Hotel ligger strax öster om Göteborg och erbjuder bekvämt boende där både frukost- och kvällsbuffé, parkering och tillgång till internet ingår. Alla rum har bekväma sängar, eget badrum, skrivbord, fåtölj och fönster som vetter mot den lugna innergården. Spårvagnen tar dig enkelt runtom i Göteborg och vill du hellre stanna på hotellet en dag, så går det utmärkt att spendera dagen vid poolen i trädgården!

Välkomna hit!

Dela på...